Pivo je nejstarším a nejpopulárnějším alkoholickým nápojem na světě. Vaří se ze sladu, nejčastěji vyrobeného z ječmene, ale použitelné jsou i jiné obiloviny (pšenice).

druhy čepovaných piv.

 

Pilsner Urquell – doslova znamená „Plzeň z Prazdroje“. Pivo plzeňského typu (Pilsner) všude po světě představuje světlý ležák, ale pro Čechy zůstává pivem z Plzně, hlavního města piva.

U nás na čepu restaurace a pivnice Vám plzničku načepujeme:

Hladinku –  pivo čepované „na hladinku“ je typické hustou krémovou pěnou. Taková pěna je narozdíl od suché „čepice“ mokrá a plná piva. Pěna je na povrchu jemná a rovná,po napití kreslí po stěnách sklenice kroužky, tzv. hladinky. Správně načepované pivo má mít pěnu hustou, bez větších bublinek.

Mlíko -čepuje se do pečlivě umyté a především čistou, studenou vodou vypláchnuté sklenice, mírným škrcením kohoutu. Účelem je naplnit sklenici až po okraj pivní, krémovou až smetanovou pěnou, která je pitelná a plná piva, na první pohled připomínající sklenici mlíka. Mělo by se pít u výčepu a na jeden zátah – na ex.

ŠNYT (KOŠT) – vznikl v dobách kdy výčepní před každým čepováním nového sudu zkoušeli kvalitu piva ve sklepích. Je to fakticky malé pivo v půllitru, ale nemusí být. Pivo má bohatou pěnu a zároveň si zachovává všechny své nejlepší vlastnosti. Velice oblíbený způsob pití piva u znalců.

MLS – v praxi je to malý košt načepovaný do třetinkové sklenice. Tento styl mají v oblibě všichni kteří chtějí dobré jídlo jen zapít kvalitním plzeňským pivem. Obsah piva je jedné deci.

ČOCHTAN – čepování je přesně opačné, než u Mlíka. Účelem je naplnit sklenici bez pěny a taktéž na jeden zátah. Pivo je řízné a zdá se být nejsytější, především díky vysokému obsahu přírodního CO2.

Plzeňský ŘÍZ – nečepovaný Pilsner Urquell se řízne ke konci čepování černým pivem. Pivo dostane polotmavou barvu a typickou hořkost doplní karamelová chuť

TVRDÁ PĚNA – pivo se čepuje na 2x až 3x a tím dostává vysokou tvrdou pěnu tzv. “ čepici „ 

 

 

Gambrinus  Originál 10° Z TANKU – Tankové pivo představuje nejlepší technický systém pro čepování piva. Tento systém používají pivnice které splňují technické a další přísné sanitační podmínky Plzeňského Prazdroje.

 Pivo stočené do pivních tanků není pasterizované, takže zůstává živé a zachovává si výraznou svěží chuť, charakteristickou vůni a křišťálovou jiskrnost, kterou ocení každý opravdový znalec piva.

Milovníci českého piva jistě ocení Gambrinus Originál 10°, který se vyrábí tradičním varním způsobem splňujícím požadavky chráněného zeměpisného označení České pivo. Přidává se více sladu a chmele, takže vaše chuťové pohárky ocení plnější lahodně nahořklou osvěžující chuť a správný říz, zatímco vaše oči potěší sytá barva a bohatá pěna.

 

Master 18° TMAVÝ –  pivo obsahující 7 % alkoholu. Je to pivní speciál se specifickou lahodnou hořkostí. Kombinace speciálních druhů sladu vytváří bohatou chuť i neopakovatelně zářivou barvu a naplňuje očekávání pivních gurmánů.

 

Kingswood cider Kingswood, alkoholický nápoj z jablek rostoucích výhradně v sadech. Podává se na ledu, a je tím pádem dobrým a osvěžujícím společníkem pro vaše letní večery. Kingswood neobsahuje lepek, a tak jej mohou pít i celiaci.

Cider je osvěžující alkoholický nápoj, který se vyrábí kvašením jablečného moštu. Následně se filtruje a šetrně pasterizuje. Obsah alkoholu se pohybuje mezi  0,5 % a 8,2 % alkoholu, při vyšším obsahu alkoholu se již nejedná o cider, ale o jablečné víno.
Jablečný mošt vzniká lisováním speciálních odrůd jablek, které je třeba pro ten správný chuťový požitek umět patřičně namíchat. Lidé si cider vychutnávají již celé věky, protože se jedná pravděpodobně o jeden z nejstarších alkoholických nápojů na světě.

O nás

Nabídka teplých jídel a alkoholických i nealkoholických nápojů. Pořádání svateb, smutečních hostin, rautů, soukromých i firemních večírků.

Rezervaci ubytování a stolu prosím provádějte nejméně 24 hodin předem.

Kontakt

  • náměstí E.Beneše 18
    399 01 Milevsko

  • +420 382 521 582

  • info@restauraceubroucka.cz

Otevírací doba

  • Pondělí9:00 - 23:00
  • Úterý9:00 - 23:00
  • Středa9:00 - 23:00
  • Čtvrtek9:00 - 23:00
  • Pátek9:00 - 01:00
  • Sobota9:00 - 01:00
  • Neděle9:00 - 22:00

Rezervace
24 hodin předem